RECENTE REALISATIES

Group Nivelles

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is nivelles1.jpg

Met Assenti (productie van badkamermeubelen), I-Drain (sanitair afvoersysteem) en Design Stone (composietmateriaal voor de badkamer) geniet de Group Nivelles uit Gingelom bekendheid in ruim 20 landen. Vooral het maatwerk is het grote handelsmerk van dit familiebedrijf. Bedrijfsleider Bart Nivelles beseft dat de huidige omvang van zijn onderneming externe expertise vereist om te blijven groeien. Na zijn eerste ervaring met het advies van Senior Consultants Limburg, zijn de projecten elkaar blijven opvolgen. “Vandaag kennen zij ons bedrijf misschien wel beter dan ik”, lacht hij.

WEDA

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is weda1.jpg

Het zijn niet altijd gevestigde waarden die de hulp van Senior Consultants Vlaanderen inroepen om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Regelmatig schakelen startende ondernemingen de expertise van ervaren managers in om stevig uit de startblokken te kunnen schieten. Een mooi voorbeeld is WEDA uit Kinrooi, een bedrijf dat een machine heeft ontwikkeld om wegenwerken uit te voeren.

ISOWIT

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is isowit1.jpg

Omdat vele KMO-bedrijfsleiders hun zaak runnen op basis van buikgevoel, hanteren ze meestal geen meterdikke strategische nota’s die de toekomst-plannen op lange termijn omvatten. Toch hebben ze er alle belang bij om belangrijke beslissingen te baseren op een weldoordachte visie. Eén van de specialisaties van SCV Limburg is het uitwerken van de zogenaamde 1-paginastrategie, die als leidraad dient om toekomstige vraagstukken op te lossen. Bij Isowit in Bilzen kennen ze er alles van…

SYNTRA

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is syntra1.jpg

Wie denkt dat Senior Consultants niet mee zijn met hun tijd, heeft het grondig mis. Zelfs na hun pensionering doen ze vele inspanningen om bij te blijven door zich de nieuwigheden in hun vakdomein eigen te maken. Meer nog, in vele gevallen wordt hun expertise ingeroepen omdat ze nog steeds worden erkend als voorlopers en trendsetters. Een mooi voorbeeld is het project rond digitaal leren, waarvoor opleidingsinstantie Syntra de hulp van SCV Limburg inschakelde.

BEWEL

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Omdat bedrijven en organisaties niet elke dag grootschalige uitbreidingsplannen ontvouwen, moeten ze bij derde partijen de expertise gaan zoeken om hun bouwprojecten tot een goed einde te brengen. Bewel, één van de grootste maatwerkbedrijven van het land, ging voor de bouw van een grootschalige bedrijfshal in Oudsbergen, aankloppen bij SCV.

LMF

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1.png

De drempels die voor KMO’s moeilijk te nemen zijn in hun ontwikkeling, zijn niet altijd organisatorisch van aard. Het gebeurt ook dat technische vraagstukken rond producten en diensten niet op eigen kracht kunnen opgelost worden. SCV Limburg kan hierbij helpen, onder meer door de KMO-bedrijfsleiding in contact te brengen met echte vakspecialisten uit het ruime netwerk. Dit gebeurde met succes bij LMF, een KMO uit Herk-de-Stad.

ADVIESRAAD

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-5.png

Elke ondernemer heeft sterke en zwakke
punten. Wie zich daar van bewust is, heeft al een
streepje voor om zijn onderneming succesvol
aan te sturen. Senior Consultants Vlaanderen
heeft een brede expertise opgebouwd om
de aanwezige kwaliteiten in organisaties te
versterken en de mindere punten op te vangen
door externe expertise aan boord te halen. De
installatie van een adviesraad is een methode
die hier vaak bij toegepast wordt.

Weergaven: 170