GROEP NIVELLES Productieplanning

Productie en productieplanning op punt stellen

Over Nivelles

Met Assenti (productie van badkamermeubelen), I-Drain (sanitair afvoersysteem) en Design Stone (composietmateriaal voor de badkamer) geniet de Group Nivelles uit Gingelom bekendheid in ruim 20 landen. Vooral het maatwerk is het grote handelsmerk van dit familiebedrijf. Bedrijfsleider

SAMENWERKING met SCV Limburg

Bart Nivelles beseft dat de huidige omvang van zijn onderneming externe expertise vereist om te blijven groeien. Na zijn eerste ervaring met het advies van Senior Consultants Limburg, zijn de projecten elkaar blijven opvolgen. “Vandaag kennen zij ons bedrijf misschien wel beter dan ik”, lacht hij.

“Ik had ergens een artikel gelezen over Senior Consultants Vlaanderen en was meteen geïnteresseerd”, steekt Bart Nivelles van wal. “Laten we zeggen dat ik doorgaans niet meteen een fan ben van de traditionele con- sultants omdat hun toegevoegde waarde in verhouding tot de prijs, soms te beperkt is. Dus toen we advies nodig hadden om van ERP-systeem te veranderen, hebben we voor het eerst beroep gedaan op de diensten van SCV Limburg. Zo is de bal aan het rollen gegaan en hebben we nog vaker hun expertise ingeschakeld.”

Respect

“Nu we een ambitieus groeitraject aan het uitvoeren zijn om ons te wapenen voor de toekomst, krijgen we zelfs hulp van twee SCV- leden. Marcel Van de Velde en Jean-Pierre Reyniers staan ons bij om de productie, en vooral de productieplanning, op punt te stel- len. Het duo vult elkaar bijzonder goed aan. Ze komen hier nu al enkele maanden regelmatig over de vloer en slagen er wonderwel in om op korte tijd vooruitgang te boeken. Met hun kennis en ervaring dwingen ze respect af bij onze medewerkers. Hun voorstellen worden snel aanvaard en in de praktijk omgezet. Op die manier kunnen we de groei van onze onderneming versnellen.”

Hoog niveau

Wat Bart Nivelles vooral aanspreekt, is dat de Senior Consultants niet louter een rapport afleveren met hun bevindingen, maar ook zelf de koe bij de horens vatten. “Ze nemen een actieve rol op bij de implementatie van hun voorstellen, en dat waardeer ik enorm.

Ze stimuleren onze medewerkers en volgen de vorderingen op. Hun stijl is ‘no-nonsense’ en recht voor de raap. Dat leidt tot zichtbare resultaten en zo wordt hun toegevoegde waar- de nog groter.”

De bedrijfsleider van Group Nivelles is over- tuigd van de kwaliteit die SCV Limburg levert. “Je merkt meteen dat deze mensen op hoog niveau in grote bedrijven hebben gewerkt”, zegt hij. “De processen en procedures van grote organisaties passen ze toe bij KMO’s als wij. Dat brengt structuur in ons bedrijf en zorgt voor een objectivering van de beslis- singen. Een KMO-bedrijfsleider staat er vaak alleen voor en vertrouwt soms te veel op zijn buikgevoel om sturing te geven. Met de Senior Consultants als klankbord is de foutenmarge van de genomen beslissingen meteen veel kleiner. Iedereen tevreden dus!”

specialist in bathrooms

Bezoeken: 43